Ομόλογα: Σε ιστορικό ναδίρ το αμερικανικό -«Τσιμπάει» και σήμερα το ελληνικό

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:40
UPD:15:41
REUTERS/PETER NICHOLLS

Την ασφάλεια του κρατικού χρέους αποζητούν οι τρομαγμένοι εξαιτίας του κοροναϊού επενδυτές, οδηγώντας την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σε νέα ιστορικά χαμηλά και την απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου σε ναδίρ τετραμήνου. Σφίγγει ο κλοιός πιέσεων γύρω από την ευρωπαϊκή περιφέρεια, με άλμα σχεδόν 10 μονάδων βάσης για την απόδοση του ιταλικού 10ετούς, στο 1,09%. Συνεχίζει να «τσιμπάει» το ελληνικό, με την απόδοση στο 1,22%.

Η στροφή προς ασφαλή καταφύγια πίεσε την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σε νέο ιστορικό ναδίρ, κάτω από το 1,2723%. Σε χαμηλά πολλών μηνών και αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρωπαϊκού Βορρά, με την απόδοση των γερμανικών κρατικών τίτλων σε χαμηλά τεσσάρων μηνών, καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού επισκιάζει τις διεθνείς αγορές.

Η Κίνα συνεχίζει να συγκεντρώνει το 96% των συνολικών κρουσμάτων, αλλά τα νέα περιστατικά τα τελευταία 24ωρα είναι σε άλλες χώρες.

Η απόδοση του γερμανικού ομολόγου 10ετούς διάρκειας υποχωρούσε περισσότερο από δύο μονάδες βάσης, στο -0,523%, μία ανάσα από τα χαμηλά του Οκτωβρίου -στο -0,472%- που είχε αγγίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η αναζήτηση καταφυγίων ευνοεί το γερμανικό χρέος, εν αντιθέσει με την Ιταλία, που σημειώνει τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς πλησίαζε το 1,10% με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να διευρύνεται σε υψηλά μηνός, πάνω από τις 151 μονάδες βάσης. Το περιθώριο απόδοσης μεταξύ ελληνικού και γερμανικού 10ετούς ανήλθε στις 180 μονάδες βάσης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα