Σε ναδίρ έτους το πετρέλαιο

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 14:28
UPD:14:30
REUTERS/TODD KOROL

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο, για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, με τις τιμές να καταγράφουν απώλειες πάνω από 2%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2019, καθώς η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κοροναϊού εκτός Κίνας φουντώνει τις ανησυχίες για πανδημία, που θα έβαζε φρένο στην παγκόσμια ανάπτυξη, υπονομεύοντας τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε πάνω από 2%, στα 52,28 δολάρια το βαρέλι. Απώλειες πάνω από 2% και για την τιμή του αμερικανικού αργού, στα 47,69 δολάρια το βαρέλι.

Για πρώτη φορά από τότε που έκανε την εμφάνισή του ο κοροναϊός στην Κίνα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εκτός Κίνας ξεπέρασαν τα περιστατικά εντός της χώρας. Η εξάπλωσή του σε μεγάλες οικονομίες, όπως Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ιταλια εγείρει ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

«Ο αρνητικός αντίκτυπος στις τιμές θα είναι ακόμη μεγαλύτερος εάν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύξει πανδημία τον κοροναϊό», επισημαίνει ο Ταμάς Βάργκα, αναλυτής στην PVM Oil Associates.

Tα βλέμματα στρέφονται στην αντίδραση του ΟΠΕΚ και των υπόλοιπων πετρελαιοπαραγωγών κρατών -της επονομαζόμενης συμμαχίας ΟΠΕΚ+- που συνεδριάζουν στη Βιέννη στις 5-6 Μαρτίου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα