BEA Systems: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη γ’ τριμήνου

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 09:53

ΣΤΑ 56 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της BEA Systems στο τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ενισχυμένα κατά 59% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Εξαιρουμένων των δαπανών σε προγράμματα stock option για τους εργαζομένους και άλλων έκτακτων επιβαρύνσεων, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 19 σεντς ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 14 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% στα 384,4 εκατ. δολάρια, ωστόσο οι πωλήσεις νέων αδειών λογισμικού σημείωσαν πτώση 1%, υποχωρώντας στα 135 εκατ. δολάρια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η BEA δημοσιοποιεί τα τριμηνιαία κέρδη της από τον Αύγουστο του 2006, καθώς η διοίκησή της δεν έδωσε στοιχεία για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Oracle κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της εταιρείας, ύψους 6,7 δισ. δολαρίων ή 17 δολαρίων ανά μετοχή, την οποία ωστόσο απέρριψε η εταιρεία, χαρακτηρίζοντάς την «υπερβολικά χαμηλή». Την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle δήλωσε πως η εταιρεία του ενδεχομένως να στρέψει το ενδιαφέρον της σε εξαγορές άλλων επιχειρήσεων.

Η μετοχή της BEA υποχώρησε χθες κατά 70 σεντς στα 16,70 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα