Η μείωση των φόρων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με θέμα «το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό τοπίο».
«Στον πυρήνα της πολιτικής μας είναι η μείωση των φόρων και αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου. Έγινε πράξη. Από τις πρώτες ημέρες της θητείας της κυβέρνησης του Κυριακού Μητσοτάκη, μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, ενώ στο φορολογικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, θεσμοθετήθηκε το πρώτο κύμα μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, που είχαν επιβληθεί την προηγούμενη περίοδο. Η πολιτική της υπερφορολόγησης, που υπονόμευσε την αναπτυξιακή διαδικασία, αφού στερούσε πολύτιμους πόρους από την πραγματική οικονομία, ανήκει πλέον στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Βεσυροπουλος.
«Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και νέες μειώσεις φόρων» ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα και κοιτάζει μπροστά. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, το θετικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και στην πραγματική οικονομία, «θέλουμε να το ενισχύουμε διαρκώς».
Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, ξεκινάει μία μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού της φορολογικής διοίκησης, που βάζει πλέον σε νέες βάσεις τις σχέσεις της με τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις.
«Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αλλαγή υποδείγματος. Γι' αυτό, εφαρμόζουμε βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Για εμάς, η μείωση των φόρων έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και διάσταση. Ταυτίζεται με τη φορολογική συμμόρφωση και συνδέεται με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, γιατί ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την επιχειρηματικότητα και από την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» σχολίασε ο κ. Βεσυρόπουλος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) Βασίλειος Καμπάνης, τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σπουδαιότητα της καθιέρωσης μαθήματος φορολογικής συνείδησης στα σχολεία, ώστε οι μαθητές να αντιληφθούν τη σημασία της απόδοσης των φόρων και των εισφορών.
Πηγή: ΑΜΠΕ