Aγορές: Μικτά πρόσημα σε Ευρώπη - Χαμόγελα στη Wall

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 19:42
UPD:20:20
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Aνοδικό momentum στη Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές να ανακάμπτουν, έπειτα από το καθοδικό σερί των πέντε προηγουμένων συνεδριάσεων. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, αφότου Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο κοροναϊός οδεύει στο να καταστεί πανδημία.

Στη Νέα Υόρκη, Dow Jones και S&P 500 κατάφεραν, παρά την αρχική νευρικότητα, να κινηθούν σε θετικό έδαφος, αν και παραμένουν οι ανησυχίες για την εξάπλωση των κρουσμάτων και τον αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη. Ο S&P 500 έχασε πάνω από 6% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ η «αιμορραγία» των τελευταίων ημερών αφαίρεσε κεφαλαιοποίηση 3 τρισ. δολαρίων από τα διεθνή χρηματιστήρια. Οριακή άνοδος για τον Dow Jones, που πάσχιζε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος.

Μικτή η εικόνα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να «μαζεύει» τις απώλειες και να κλείνει με αμετάβλητος. Πτώση για τον DAX της Φραγκφούρτης, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,35%. Οριακά κέρδη στο Παρίσι, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ανέκαμψε 1,44%, έχοντας βρεθεί ενδοσυνεδριακά σε φάση διόρθωσης, με απώλειες 11% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα