JPMorgan: Βλέπει ανάπτυξη 15% για την Κίνα στο β' τρίμηνο

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 18:07
UPD:18:15
facebook.com/pg/jpmorgan

Η κινεζική οικονομία θα ανακάμψει από τον κοροναϊό και θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης 15% στο δεύτερο τρίμηνο έναντι του προηγουμένου τριμήνου, όπως υποστηρίζει ο Τζόζεφ Λούπτον, αναλυτής της JPMorgan Chase.

O Λούπτον, οικονολόγος στην JP Morgan, προβλέπει αρνητική ανάπτυξη 4% για το πρώτο τρίμηνο, καθώς ο κοροναϊός προκάλεσε παράλυση στην κινεζική οικονομία, τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο. «Το θέμα είναι να εντοπισθεί ο "πάτος" και πότε θα αρχίσει η ανοδική πορεία», εξηγεί ο κ. Λούπτον σε συνέντευξή του στο CNBC.

O ίδιος θεωρεί εφικτή μια ταχεία ανάκαμψη με ρυθμούς 15% στο δεύτερο τρίμηνο, εν μέρει λόγω της απότομης βουτιάς του πρώτου τριμήνου. Παράλληλα, προβλέπει αυξημένα μέτρα νομισματικής στήριξης από την κεντρική τράπεζα της Κίνας, ενισχύοντας τις δυνατότητες της χώρας να επανέλθει. 

Οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην παγκόσμια ανάπτυξης, έχοντας προκαλέσει προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες της Κίνας, καθώς λόγω της επιδημίας ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία τους τα εργοστάσια και οι εργαζόμενοι παρέμειναν σπίτι. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας κατά 4%, στο 5,6%.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα