Entersoft: Μέχρι 5 εξαγορές φέρνει η μετάταξη στην Κύρια Αγορά

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 11:14
UPD:11:17

Σε καθαρά έσοδα 3,843 δισ. ευρώ στοχεύει η Entersoft από την επικείμενη δημόσια εγγραφή και την μετάταξή της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία στο ενημερωτικό της δελτίο, το σύνολο των καθαρών εσόδων, το οποίο με βάση την ανώτατη τιμή που ορίσθηκε από το Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο και την Εκδότρια σε 7,50 ευρώ για κάθε νέα μετοχή ανέρχεται σε 3.843,6 χιλ. ευρώ (αφαιρουμένων των εκτιμώμενων δαπανών της Έκδοσης ύψους 216 χιλ. ευρώ περίπου).

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία για την εξαγορά πλειοψηφικών ποσοστών (δηλαδή 50%+1 των μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου με την ολική ενσωμάτωση στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας) σε έως πέντε εταιρείες, κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και δευτερευόντως στο εξωτερικό. 

Η αναζήτηση εταιρειών στο εξωτερικό θα αρχίσει από 1.7.2021 και μόνο αν δεν έχουν βρεθεί εταιρείες στην Ελλάδα. Οι εν λόγω εξαγορές αφορούν εταιρείες παραγωγής λογισμικού και συναφών υπηρεσιών, μικρότερες συγκριτικά με τον Όμιλο σε πωλήσεις και προσωπικό. 

Οι βασικοί στόχοι των εν λόγω εξαγορών είναι αφενός η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου με συμπληρωματικά προϊόντα ή/και υπηρεσίες και αφετέρου η ενίσχυση του πελατολογίου με μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στις οποίες θα μπορούσαν να υπάρξουν συνέργειες πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών της Entersoft (σταυροειδείς πωλήσεις).

Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους 2022. Εντούτοις, σε περίπτωση που, μέχρι την 31.12.2022, αποβούν άκαρπες οι προσπάθειες η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια σε έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και ειδικότερα σε νέα προϊόντα λογισμικού για τη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων, για τη Διαχείριση Προσωπικού και για τη Διαχείριση Ωρομέτρησης Προσωπικού. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αντληθέντα από την Αύξηση Δημόσια Προσφορά κεφάλαια θα διατηρούνται, μέχρι την εκταμίευσή τους, σε καταθετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Σε περίπτωση που τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια που θα προκύψουν από την Αύξηση δεν επαρκούν για τις εξαγορές, η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από υφιστάμενες γραμμές χρηματοδότησης, καθώς και από νέο τραπεζικό δανεισμό.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα