Πάνω από τα 94 δολάρια η τιμή του αργού

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007 15:16
UPD:15:23

ΑΝΟΔΙΚΑ, πάνω από τα 94 δολάρια το βαρέλι, κινείται σήμερα η τιμή του αργού, έπειτα από την απρόσμενη άνοδο των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση τον Δεκέμβριο διαμορφωνόταν στις 14.40, ώρα Ελλάδος, στα 94,12 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 69 σεντς. Την Πέμπτη είχε σημειώσει απώλειες 66 σεντς. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent για παράδοση τον Ιανουάριο ενισχυόταν κατά 71 σεντς στα 90,94 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές ανέκαμψαν σήμερα, καθώς οι traders εξετάζουν τις παραμέτρους της απροσδόκητης ανόδου των αμερικανικών αποθεμάτων, την περασμένη εβδομάδα, κατά 2,8 εκατ. βαρέλια. Να σημειωθεί ότι η αγορά ανέμενε μείωσή τους κατά 800.000 βαρέλια.

Στο μεταξύ, ο ΟΠΕΚ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει κατά τη σύνοδό του στο Ριάντ, αυτό το σαββατοκύριακο, μια ενδεχόμενη αύξηση της παραγωγής του. Παρ’ όλα αυτά, αξιωματούχοι του αποκάλυψαν ότι το θέμα θα είναι στην ατζέντα της επόμενης συνόδου του καρτέλ, στις 5 Δεκεμβρίου στο ¶μπου Ντάμπι.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν αναρριχηθεί από τα μέσα Αυγούστου σχεδόν κατά 40%, πυροδοτούμενες από τις ανησυχίες για την επάρκεια των αποθεμάτων τον χειμώνα, την δραματική υποχώρηση του δολαρίου και τις γεωπολιτικές εντάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα