Πιθανό κυβερνητικό βέτο στη συνεργασία της ΔΕΗ με την RWE

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 09:09
UPD:09:18

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ αναμένεται τελικά να μη λάβει την τελική έγκριση από την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε συμφωνία με τη γερμανική RWE ΑG, σύμφωνα με ανώνυμη κυβερνητική πηγή.

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης με την RWE το οποίο είχε στόχο τη συνεργασία των δύο εταιρειών στον τομέα παραγωγής ενέργειας. Τα σωματεία της ΔΕΗ αναφέρουν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει ενδεχόμενη μεταβίβαση διοικητικού ελέγχου στην RWE για οποιαδήποτε νέα κοινοπραξία μεταξύ των δύο εταίρων. Ωστόσο η ΔΕΗ αρνείται τις εν λόγω φήμες.

«Μία συμφωνία τέτοιου είδους είναι σχεδόν απίθανο να προχωρήσει, καθώς δεν βρίσκεται μέσα στα άμεσα ενδιαφέροντα είτε της Ελλάδας είτε της ΔΕΗ», δήλωσε η κυβερνητική πηγή στο Reuters, η οποία αρνείται να αποκαλύψει το όνομά της. Η ΔΕΗ αποτελεί τη σημαντικότερη εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό αξίζει πολλά δισεκατομμύρια.

Η μετοχή της ελληνικής εταιρείας κοινής ωφελείας έχει υποχωρήσει, από τη στιγμή που η Ελλάδα ακολούθησε τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αρχές του τρέχοντος έτους για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Η RWE, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία της Γερμανίας στον τομέα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε στις αρχές του Νοεμβρίου ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα