Χρηματιστήρια: Ο COVID-19 τρόμαξε τους «ταύρους»

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 19:32
UPD:19:34
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ακατάσχετη αιμορραγία στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τους βασικούς δείκτες σε Wall Street και Ευρώπη σε ελεύθερη πτώση. Ενδοσυνεδριακή «βουτιά» 1.000 μονάδων για τον Dow Jones, χάνοντας όλα τα κέρδη από τις αρχές του έτους. Απώλειες πάνω από 5% για το Χρηματιστήριο του Μιλάνου στη χειρότερη συνεδρίαση από το 2016.

Οι φόβοι μήπως ο κοροναϊός εξελιχθεί σε πανδημία διώχνουν τους «ταύρους» από τη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν απώλειες πάνω από 3%.

«Βαθύ κόκκινο» και στην Ευρώπη, με τις μετοχές του κλάδου αερομεταφορών σε ανώμαλη προσγείωση. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 3,8%, με τους κλάδους ταξιδίων και ψυχαγωγίας να χάνουν πάνω από 6%.

Η έξαρση του κοροναϊού και η εξάπλωσή του ανά τον κόσμο κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, ειδικά μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ιταλία μέσα σε λίγα 24ωρα. 

Οι επενδυτές «τιμώρησαν» τις ιταλικές μετοχές, με τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου να κλείνει με πτώση 5,43%. Απώλειες 4% για τον DAX της Φραγκφούρτης, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 3,34%. Πτώση σχεδόν 4% και για τον CAC 40 του Παρισιού. 

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • SXXP



Σχολιασμένα