Επ. Κεφαλαιαγοράς: Μπαράζ προστίμων και «πράσινο» στο ενημερωτικό της Entersoft

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 18:43
UPD:18:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σειρά προστίμων για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ενέκρινε επίσης το ενημερωτικό δελτίο της Εntersoft για τη δημόσια προσφορά έως 544.000 νέων μετοχών με καταβολή μετρητών και παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων, καθώς και την εισαγωγή των μετοχών προς διαπραγμάτευση.

Σε σχέση με τα πρόστιμα, αποφάσισε την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 330.000 ευρώ, εκ των οποίων 300.000 στον Πάνο Γερμανό λόγω μη υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Multirama και επιπλέον 30.000 ευρώ για παραβάσεις που σχετίζονται με υποχρεώσεις γνωστοποίησης για μεταβολές δικαιωμάτων ψήφου στην Multirama.

H EK αποφάσισε επίσης την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 5.000 ευρώ στην εταιρεία Multirama διότι δεν δημοσιοποίησε την προνομιακή πληροφορία που αφορά στην κάλυψη από τον κ. Πάνο Γερμανό, της έκδοσης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της.

Πρόστιμο 120.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης σε τρία φυσικά πρόσωπα, στην περίπτωση της Frigoglass καθώς οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της για τη χρήση 2016 δεν είχαν καταρτιστεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ σε έκαστο εκ των κατωτέρω προσώπων: Χαράλαμπο Δαυίδ, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαο Μαμουλή, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Εμμανουήλ Φαφαλιό, πρώην Οικονομικό Διευθυντή Ομίλου.

Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 20.000 ευρώ αποφάσισε η ΕΚ για την εταιρεία Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνας λόγω μη σύμφωνης με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς κατάρτισης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017. Eπίσης με πρόστιμο 3.000 ευρώ τιμωρήθηκε η Charonia Hpldings Limited λόγω εκπρόθεσμης αναγγελίας της μεταβολής του ποσοστού της στα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνας. Με άλλες 3.000 πρόστιμο τιμωρήθηκε η Stoneman Hpldings Limited, λόγω εκπρόθεσμης αναγγελίας της μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής της στην εισηγμένη.

Τέλος, με πρόστιμο 10.500 ευρώ τιμωρήθηκε η Global Capital Investors (II) LP λόγω εκπρόθεσμης αναγγελίας της μεταβολής του ποσοστού της στη Νίκας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα