«Φλερτ» μικρομεσαίων εισηγμένων με επενδυτές

Χρηματιστήριο: Ποιες εταιρείες θα προχωρήσουν φέτος σε placement
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 20:52
UPD:20:52
SHUTTERSTOCK

Από την έντυπη έκδοση

Πιθανότατα το 2020 να αποτελέσει χρονιά των placements για αρκετές εισηγμένες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ωριμάζει πλέον η διάθεση, αλλά και το ενδιαφέρον για πολλές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το 2020 και να προχωρήσουν σε placement, δηλαδή τη μεταβίβαση ποσοστού του μετοχικού τους κεφαλαίου σε ξένα ή και εγχώρια χαρτοφυλάκια.

Κατ’ αρχάς ο όμιλος Viohalco έχει εδώ και χρόνια ανακοινώσει την πρόθεσή του να μειώσει το ποσοστό συμμετοχής του στη θυγατρική ElvalHalcor. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος της Quest Holdings, Θεόδωρος Φέσσας, είχε δηλώσει πέρυσι πρόθυμος να μειώσει το ποσοστό του στην εισηγμένη, ενώ η Audiovisual που ελέγχεται από την οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη προγραμματίζει σε βάθος χρόνου placements. Την πρόθεσή της να παραμείνει στο Χ.Α. μετά την αύξηση κεφαλαίου και τη δημόσια πρόταση που θα ακολουθήσει έχει εκδηλώσει ο νέος βασικός μέτοχος της Pasal Development.

Ο βασικός μέτοχος της ΚΡΙ-ΚΡΙ Παναγιώτης Τσινάβος έχει προβεί κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο σε περιορισμένες πωλήσεις μετοχών της εταιρείας του. Επίσης η διοίκηση της Autohellas σχεδιάζει placement, καθώς το ποσοστό του βασικού μετόχου υπερβαίνει το 60%. Επιπλέον, αν προκύψει ενδιαφέρον έναντι τιμήματος που θα θεωρηθεί «εύλογο», τότε θα δούμε placements και στις ΑΕΕΑΠ, ειδικότερα σε εκείνες (Prodea και Trastor) που τα ποσοστά των βασικών μετόχων δυσκολεύουν την εύρυθμη διαπραγμάτευση των μετοχών τους στο Χ.Α. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα