«Νοσούν» οι ιταλικές αγορές λόγω κοροναϊού -Σε υψηλά δύο εβδομάδων το κόστος δανεισμού

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 09:36
UPD:10:33
EPA/MATTEO BAZZI

Άλμα στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας, μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εντείνοντας τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης. Σε ναδίρ τεσσάρων μηνών η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, μετά τη στροφή των επενδυτών μακριά από το ρίσκο. Την ίδια ώρα στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου το άνοιγμα της συνεδρίασης βρήκε τον FTSE MIB να κάνει βουτιά 4%. 

Οι ιταλικές αρχές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση του κοροναϊού, θέτοντας σε καραντίνα τις πόλεις όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα και ματαιώνοντας δημόσιες εκδηλώσεις στις περισσότερες περιοχές του Βορρά, μετά και τον θάνατο τρίτου ασθενούς λόγω της αρρώστιας.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ανήλθε σε υψηλά δύο εβδομάδων, στο 0,997% και έχοντας διευρυνθεί περισσότερο από οκτώ μονάδες βάσης. Το περιθώριο(spread) έναντι της απόδοσης του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου ανήλθε στις 145 μονάδες βάσης, στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή, η στροφή των επενδυτών προς ασφαλή καταφύγια οδήγησε σε ναδίρ τεσσάρων μηνών την απόδοση των γερμανικών ομολόγων, με το 10ετές στο -0,466%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα