Swiss Re: ζημίες 1,07 δισ. δολαρίων από την έκθεση σε ενυπόθηκα

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 12:36
UPD:12:44

ΖΗΜΙΕΣ ύψους 1,2 δισ. ελβετικών φράγκων (1,07 δισ. δολάρια) εμφάνισε τον Οκτώβριο η κορυφαία εταιρεία αντασφάλισης παγκοσμίως Swiss Re, λόγω της συνεργασίας με πελάτη, του οποίου το χαρτοφυλάκιο ήταν εκτεθειμένο στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου.

Συγκεκριμένα, η μονάδα πιστωτικών λύσεων της Swiss Re ανέλαβε να ασφαλίσει ανώνυμη επιχείρηση έναντι «ενός μικρού κινδύνου απωλειών», οι οποίες ωστόσο έγιναν πραγματικότητα όταν οι Standard & Poor’s και Moody’s υποβάθμισαν την αξιολόγησή τους για την πιστοληπτική ικανότητα διαφόρων πιστωτικών «οργάνων» τον προηγούμενο μήνα.

Το χαρτοφυλάκιο της εν λόγω εταιρείας ήταν εκτεθειμένο σε ενυπόθηκα δάνεια αλλά και σε εγγυημένες δανειακές υποχρεώσεις (CDOs) συνδεδεμένες με περιουσιακά στοιχεία. Η Swiss Re υποβάθμισε την αξία των CDOs σε μηδενική και την αξία των ενυπόθηκων χρεογράφων κατά 62%, με αποτέλεσμα η αξία του χαρτοφυλακίου, η οποία ανερχόταν προηγουμένως σε περισσότερα από πέντε δισ. ελβετικά φράγκα, να μειωθεί τον Οκτώβριο στα 3,6 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η μετοχή της Swiss Re υποχωρούσε στις πρώτες πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας κατά 5,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα