«Μαύρη Παρασκευή» για τα διεθνή χρηματιστήρια

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 19:49
UPD:19:54
STAFF

«Μαύρη Παρασκευή» για τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τους βασικούς δείκτες σε Wall Street και Ευρώπη στο κόκκινο και τους επενδυτές σε άτακτη φυγή, εν μέσω φόβων για τον οικονομικό αντίκτυπο του κοροναϊού, καθώς εξαπλώνεται εκτός Κίνας.

Ο κοροναϊός «τρόμαξε» και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον S&P 500 να οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Στο «κόκκινο» και ο Dow Jones με τους κατασκευαστές επεξεργαστών να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Απώλειες και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 0,6%. Η εξάπλωση του κοροναϊού εκτός κινεζικών συνόρων ανησυχεί τους επενδυτές, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και θανάτων, με τις αρχές του Πεκίνου να αναφέρουν 889 νέες περιπτώσεις και 118 θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο στους 2.236. 

Η σκιά του κοροναϊού οδήγησε σε πτώση τις μετοχές σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX υποχώρησε 0,62% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,44%. Μεγαλύτερες απώλειες 0,54% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκανε βουτιά 1,22%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα