Γ. Βουλγαράκης: Οικονομική ενίσχυση του ΙΜΟ για θέματα ασφαλείας

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2007 16:35

Ένα εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ θα είναι η βοήθεια της Ελλάδας για τη λήψη μέτρων κατά της σύγχρονης «πειρατείας» των εμπορικών πλοίων -ανάμεσά τους δεκάδων ελληνικών και ελληνόκτητων- που διαπλέουν τα στενά της Μάλακκας (ανάμεσα στη δυτική Μαλαισία και τη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας), ενώ παράλληλα η χώρα μας, διά μέσου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Την οικονομική ενίσχυση του ΙΜΟ για θέματα ασφάλειας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 25η Συνέλευση του διεθνούς ναυτιλιακού οργανισμού στο Λονδίνο.

Στην ομιλία του ο υπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα, ως μέλος του ΙΜΟ, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στους στόχους και τις αρχές του Οργανισμού, ο οποίος είναι ο μοναδικός διεθνής οργανισμός με αποκλειστική αρμοδιότητα επί θεμάτων ασφαλείας και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Ο κ. Βουλγαράκης, που έτυχε θερμής υποδοχής από την εφοπλιστική κοινότητα του Λονδίνου, τόνισε ότι η χώρα μας πιστεύει πως ο ΙΜΟ διασφαλίζει την εμπορική ναυτιλία και ότι περιφερειακά ή μονομερή μέτρα δεν συνάδουν με το διεθνή χαρακτήρα της ναυτιλίας, σημαντικό κομμάτι της οποίας είναι και τα 3.600 ελληνικά και ελληνόκτητα εμπορικά πλοία.

Στην ομιλία του επίσης ο υπουργός, που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Πάνο Καμμένο και υπηρεσιακούς παράγοντες, επεσήμανε ότι σήμερα η διεθνής ναυτιλία χρειάζεται εκπαιδευμένους επαγγελματίες, κατάλληλους να εργασθούν στην θάλασσα, και έκανε σαφές ότι η Ελλάδα θα καλωσορίσει την όποια ριζοσπαστική αναθεώρηση του ναυτικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της 25ης Συνέλευσης του ΙΜΟ, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε με τους ομολόγους του υπουργούς της Τουρκίας, της Ιαπωνίας και με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα