Χρηματιστήρια: Στο κόκκινο ξανά η Ευρώπη και Αθήνα

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 10:52
UPD:11:02
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές απομακρύνονται σήμερα ελαφρώς από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα στα οποία σκαρφάλωσαν την Τετάρτη, καθώς η αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη Νότιο Κορέα εντείνει τους φόβους για την έκταση της εξάπλωσής του εκτός Κίνας. Το αρνητικό κλίμα ρίχνει τη σκιά του και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Οι απώλειες πάντως είναι συγκρατημένες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,25% όσο και o Dax στη Φραγκφούρτη. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,36%, ο CAC 40 περίπου 0,15%, ενώ ανεπαίσθητη είναι η πτώση για τον FTSE100 στο Λονδίνο. 

Σε επίπεδο εταιρειών, η AirFrance «προσγειώνεται» σε πτώση 3,2%, καθώς εντάχθηκε στο χορό των εταιρειών που προειδοποιούν για αρνητικές επιπτώσεις από τον κοροναϊό. Στο στόχαστρο και η σουηδική εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού Elekta, που εμφάνισε κατώτερα των προσδοκιών κέρδη εν μέσω πτώσης των παραγγελιών από τις ΗΠΑ. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 10:49 ώρα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,24% στις 914,57 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης παραμένει προς το παρόν έστω και οριακά σε θετικό έδαφος. Τη μεγαλύτερη πτώση (1,16%) παρουσιάζει ο κλάδος των ασφαλειών. Στον αντίποδα κέρδη 1% καταγράφει εκείνος του πετρελαίου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα