Υποχωρεί το αργό

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 07:34

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών και οι ζημίες από τη στεγαστική πίστη ενδέχεται να περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη στη μεγαλύτερη αγορά κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο.

Αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας ενδέχεται να δείξει αύριο αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου για δεύτερη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε έως 64 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 94 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:07 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 94,04 δολ. το βαρέλι.

Χθες, τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 80 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 94,64 δολ. το βαρέλι, αφού νωρίτερα άγγιξε τα 95,15 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα έξι ημερών για παραδόσεις Ιανουαρίου. Τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου έληξαν στα 95,10 δολ. το βαρέλι την εβδομάδα που πέρασε, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα των 98,62 δολ. το βαρέλι στις 7 Νοεμβρίου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 91,78 δολ. το βαρέλι, 50 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 12:07 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια αυξήθηκαν 66 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 92,28 δολ. το βαρέλι χθες. Το μπρεντ αναρριχήθηκε στα 95,19 δολ. το βαρέλι στις 7 Νοεμβρίου, τα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1988.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές για τέταρτη ημέρα, ακολουθώντας τις απώλειες των μετοχών στις ΗΠΑ, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για τις ζημίες που σχετίζονται με τη στεγαστική πίστη των ΗΠΑ οι οποίες θα αυξήσουν τις ζημίες των τραπεζών, όπως της Citigroup Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα