Σε ιστορικά υψηλά οι ευρωπαϊκές μετοχές - Δυναμική ανάκαμψη και στο Χ.Α.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 13:40
UPD:13:41
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η διολίσθηση του ευρώ και η αισιοδοξία για περιορισμένο αντίκτυπο του κοροναϊού στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα ώθησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Δυναμική ανάκαμψη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται 0,62% και να οδεύει ολοταχώς προς το όριο των 920 μονάδων. Σε υψηλά επίπεδα και ο τζίρος, κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνε άνοδο άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας, μετά τα στοιχεία για μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κοροναϊού στην Κίνα για δεύτερη διαδοχική ημέρα, ενισχύοντας τις προσδοκίες για υποχώρηση της επιδημίας έως τον Απρίλιο.

Οι εταιρείες μεταλλευμάτων με έκθεση στην Κίνα σημείωσαν άνοδο πάνω από 1%, ανακτώντας μέρος του εδάφους που είχαν χάσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετά την προειδοποίηση της Apple για πλήγμα στα έσοδα και παραγωγή λόγω κοροναϊού.

Τα κέρδη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου οδήγησαν τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου στα υψληότερα επίπεδα από το 2008, έχοτντας ενισχυθεί σε υψηλά δεκαετίας στην προηγούμενη συνεδρίαση. Άνοδος 0,51% και για τον DAX της Φραγκφούρτης. Κέρδη 0,70% σε Λονδίνο και Παρίσι.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα