Νέο ιστορικό ρεκόρ του ευρώ

Εφθασε τα 1,4766 δολάρια
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007 10:55

ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ρεκόρ κατέγραψε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου «σκαρφαλώνοντας» στα 1,4766 δολάρια.

Αρνητικά επηρεάζουν το δολάριο οι δυσοίωνες εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά κατοικίας που θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Δυσμενής για το αμερικανικό νόμισμα ήταν και η δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι όλα τα κράτη του Κόλπου επιθυμούν την αποσύνδεση του νομίσματός τους από το δολάριο και τη σύνδεσή του με καλάθι νομισμάτων.

Επιπλέον, σε νέα έρευνα του ινστιτούτου NABE οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς μόλις 1,5% το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου, όταν πριν από δύο μήνες εκτιμούσαν ότι θα τρέξει με 2,5%.

Για το 2008 η πλειονότητα των οικονομολόγων αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,6%, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για 2,8%.

Περίπου τα 3/5 των συμμετεχόντων θεωρούν ότι οι πιθανότητες για ύφεση της οικονομίας το 2008 είναι λιγότερες από 1/3. Ένας στους πέντε όμως εκτιμά ότι οι πιθανότητες ύφεσης ξεπερνούν το 50%, εξαιτίας της διάχυσης των συνεπειών από την παρατεταμένη κρίση στην αγορά στέγης.

Οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ενισχύουν το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων από τη Fed, προοπτική η οποία περιορίζει την ελκυστικότητα του αμερικανικού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα