Αγορές: Σε τροχιά ανάκαμψης Ευρώπη και Χ.Α.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 10:27
UPD:10:33
REUTERS/STAFF

Μετά τις χθεσινές ισχυρές πιέσεις από την προειδοποίηση της Apple για τις επιπτώσεις του κοροναϊού, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη παρουσιάζουν σήμερα, Τετάρτη, τάσεις ανάκαμψης. Μένει να φανεί εάν θα καταφέρουν να μείνουν σε θετικό έδαφος έως το τέλος των συνεδριάσεων.

Το θετικό κλίμα ευνόησε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται 0,56% κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης και να οδεύει προς το όριο των 920 μονάδων.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ανέκαμπτε 0,4% στο άνοιγμα, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Κέρδη και για τους επιμέρους κλάδους εταιρειών με έκθεση στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων που κατέγραφαν κέρδη 0,6%. 

Η προσοχή στρέφεται στα οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη με τον δείκτη ΡΜΙ επιχειρηματικής δραστηριότητας για Γαλλία και Γερμανία, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας. Στη Φραγφκούργη, ο δείκτης DAX ανέκαμπτε 0,37%, έχοντας υποστεί κατά τη χθεσινή συνεδρίαση απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας. Σε θετικό έδαφος Λονδίνο και Παρίσι, με τον FTSE 100 του Λονδίνου να ενισχύεται 0,56% κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

H Eυρώπη βρήκε στήριγμα και στις θετικές τάσεις στην Ασία, με τον δείκτη Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο να κλείνει με κέρδη 0,89%.

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα