H προειδοποίηση της Apple κλονίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο κόκκινο και το Χ.Α.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 10:45
UPD:10:50
REUTERS/MIKE SEGAR

Σε κλοιό πιέσεων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να καταποντίζονταιμετά την προειδοποίηση της Apple για πλήγμα στις πωλήσεις λόγω κοροναϊού. Βαριά η σκιά και από τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην παγκόσμια ανάπτυξη. Απωλειών συνέχεια και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας και να κινείται προς το όριο των 910 μονάδων. 

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε 0,8% κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των απωλειών, χάνοντας πάνω από 1,5%.

Η Apple προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσει την πρόβλεψη για τα έσοδα δεύτερου τριμήνου εξαιτίας της χαμηλότερης προσφοράς IPhone και την αποδυνάμωση της κινεζικής ζήτησης και παραγωγής, λόγω του κοροναϊού. 

«Βαρίδι» και η μετοχή της HSBC, μετά την πτώση 33% των προ φόρων κερδών και τα σχέδια για την κατάργηση 35.000 θέσεων εργασίας. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρούσε 0,34%, ενώ και ο DAX της Φραγκφούρτης κατέγραφε απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας. Κόντρα στο καθοδικό ρεύμα ο FTSE MIB του Μιλάνου με κέρδη 0,98%, χάρις στο ράλι των τραπεζικών μετοχών. Αφορμή η προσφορά της Intesa Sanpaolo για την εξαγορά της Unione di Banche Italiane, έναντι 4,9 δισ. ευρώ.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα