Σιδηροδρομικό mega-deal Alstom με Bombardier

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 21:22
UPD:21:23

Σε συμφωνία για την εξαγορά της μονάδας τρένων της Bombardier ήλθε ο γαλλικός κολοσσός τρένων Alstom, έναντι συνολικού ποσού 8,2 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «WSJ», το deal με την Bombardier αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια της Alstom να ενισχύσει τη θέση της εν μέσω της προοπτικής ισχυρότερου ανταγωνισμού από την κινεζική CRRC, τον μεγαλύτερο προμηθευτή σιδηροδρομικού εξοπλισμού στον κόσμο.

Η συμφωνία αποτελεί παράλληλα μία ακόμη κίνηση της καναδικής Bombardier για δραματική συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της, μετά τα προβλήματα στην παραγωγή και καθυστερήσεις στις παραγγελίες στη μονάδα τρένων, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους στις μονάδες αεροσκαφών, απειλώντας τη δυνατότητά της για αποπληρωμή χρέους 1,5 δισ. δολαρίων που εκπνέει την επόμενη χρονιά.

Η γαλλική κυβέρνηση θα φροντίσει η εξαγορά της μονάδας τρένων από την Alstom συνεπάγεται αξία για την ευρωπαϊκή σιδηροδρομική βιομηχανία και ότι είναι επωφελής για το προσωπικό των δύο εταιρειών, ανέφερε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ. Παράλληλα, ο κ. Λεμέρ σημείωσε ότι η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, WSJ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα