Ρουμανία: Αρχική δημόσια προσφορά της Transgaz

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 09:36

Η εταιρεία Transgaz ανακοίνωσε χθες την έναρξη της μεγαλύτερης διαδικασίας αρχικής δημόσιας προσφοράς που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη ρουμανική αγορά, ύψους μεγαλύτερου των 67 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία αναφέρεται στη διάθεση 1,177 εκατ. μετοχών, αξίας 191,92 λέι έκαστη ή συνολικής αξίας 225,96 εκατ. λέι. Σε δηλώσεις του ο υπουργός οικονομίας και οικονομικών της Ρουμανίας, κ. Varujan Vosganian εξέφρασε την πεποίθησή του πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και πως η ζήτηση μετοχών θα ξεπεράσει τη σχετική προσφορά.

Ανάδοχος της διαδικασίας είναι η εταιρεία Raiffeisen Capital & Investment (RCI), ο πρόεδρος της οποίας, κ. Steven van Groningen δήλωσε χθες πως αναμένει να συμμετέχουν σε αυτή περισσότεροι από 10 χιλ. επενδυτές.

Η διάθεση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί σε δύο επίπεδα, καθώς το 60% του συνόλου θα διατεθεί σε επενδυτές οι οποίοι θα αγοράσουν μετοχές αξίας μεγαλύτερης των 500 χιλ. λέι, ενώ το υπόλοιπο σε μικρότερους επενδυτές οι οποίοι θα επενδύσουν ποσά μεταξύ 2.112,12 λέι (11 μετοχές) και 500 χιλ. λέι. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προεγγραφούν για την απόκτηση μετοχών σε 130 σημεία σε 71 πόλεις της χώρας (δίκτυο της Raiffeisen Bank, της RCI και της χρηματιστηριακής εταιρείας Intercapital Invest).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα