Eurobank Ergasias: Απόφαση για αύξηση μ/κ

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 16:31

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι ποσού 19,25 εκατ. ευρώ αποφάσισε η EFG Eurobank Ergasias, κατά την Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στις 21/11/07.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η ΑΜΚ θα γίνει με έκδοση μέχρι 7.000.000 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ και τιμής έκδοσης ίσης με το μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής κατά τις πρώτες τέσσερις εργάσιμες ημέρες κατά τις οποίες η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα, μειωμένη κατά ποσοστό έκπτωσης 3%.

Η αύξηση αυτή θα συντελεσθεί με επανεπένδυση του προσωρινού μερίσματος της χρήσης 2007 στο διάστημα από 23.11.2007 έως και 7.12.2007, τη λήψη του προσωρινού μερίσματος υπό μορφή ακέραιων μετοχών της τράπεζας, είτε εν όλω είτε εν μέρει, αντί σε μετρητά.

Οι νέες μετοχές θα είναι άυλες, ονομαστικές, κοινές με ψήφο και θα δικαιούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επόμενη καταβολή μερίσματος.

Επιπλέον, στη σημερινή Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε να δοθεί εξουσιοδότηση στο δ.σ. για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μέχρι ποσού 150 εκ. ευρώ στα επόμενα τρία έτη με έκδοση νέων μετοχών, συντελούμενη με επανεπένδυση μερισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα