Ο κοροναϊός επισκιάζει Wall Street και Ευρώπη

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 20:27
UPD:20:28
REUTERS/LUCAS JACKSON

Η σκιά του κοροναϊού παραμένει πάνω από τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις αμερικανικές μετοχές να εναλλάσσονται μεταξύ κερδών και απωλειών. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι περισσότερες αγορές της Ευρώπης.

Στη Wall Street, ο Dow Jones κατέγραφε απώλειες και o S&P 500 προσπαθούσε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, με τις ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του κοροναϊού να αντισταθμίζουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ και τα καλύτερα των προσδοκιών εταιρικά κέρδη τριμήνου. Οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν άνοδο τον Ιανουάριο, για τέταρτο διαδοχικό μήνα, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,13%. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX κατάφερε να παραμείνει αμετάβλητος, παρά την ανακοίνωση αποθαρρυντικών στοιχείων για την γερμανική οικονομία, που παρέμεινε στάσιμη στο τέταρτο τρίμηνο. Απώλειες 0,58% για τον FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,39%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα