Χρηματιστήρια: Μικτές τάσεις στην Ευρώπη - Ήπια άνοδος στο Χ.Α.

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 10:41
UPD:10:44
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Μικτή η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις μετοχές σε αναζήτηση κατεύθυνσης και τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επιδημία του κοροναϊού, με περισσότερα από 5.000 νέα κρούσματα και 121 θανάτους σήμερα. Δειλή άνοδος για το Χρηματιστήριο Αθηνων, με τον γενικό δείκτη να ανοίγει με θετικό πρόσημο και πάνω από το όριο των 920 μονάδων.

Το Χ.Α. δεν έχει καταφέρει ακόμη να ευνοηθεί από το ιδιαίτερα θετικό momentum που επικρατεί στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς σε ιστορικό χαμηλό, κάτω από το 1% και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στις τελευταίες ομολογιακές εκδόσεις, τόσο κρατικού χρέους όσο και στα ομόλογα των Alpha Bank και Πειραιώς.

Το Χ.Α. επηρεάζεται και από το διεθνές κλίμα, με τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην παγκόσμια ανάπτυξη να προκαλούν νευρικότητα στα χρηματιστήρια. 

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε οριακή πτώση. Σχεδόν αμετάβλητος ο DAX της Φραγκφούρτης, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου ήταν σε αρνητικό έδαφος. Απώλειες και για τον CAC 40 του Παρισιού.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα