ETEπ: Δανειακές συμβάσεις 300 εκατ.ευρώ για στήριξης γεωργίας- ενέργειας

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 10:31
UPD:10:33

Στην υπογραφή τριών δανειακών συμβάσεων για τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου προχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Οι πρώτες δύο συμβάσεις, ύψους 200 εκατ. ευρώ, αφορούν τη συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς και του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας με την ΕΤΕπ για τη στήριξη των επενδύσεων στον γεωργικό και αγροδιατροφικό κλάδο καθώς και στον κλάδο της βιο-οικονομίας

 Η τρίτη σύμβαση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, αφορά στη ΔΕΗ στο πλαίσιο στήριξης του επενδυτικού προγράμματος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) με στόχο την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας

«Μαζί μπορούμε να επικεντρωθούμε στη χρηματοδότηση επενδύσεων για την απολιγνιτοποίηση και της αλλαγή του ενεργειακού μίγματος υπέρ των ανανεώσιμων πηγών, για την ενίσχυση γεωγραφικών περιοχών που θα πληγούν από το κόστος της μετάβασης, για την αποτελεσματική διασύνδεση της νησιωτικής χώρας, για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης»  δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ Werner Hoyer.

Μάλιστα εκτίμησε ότι εφέτος οι δανειακές συμβάσεις που θα υπογραφούν θα ξεπεράσουν τα 3,1 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, συμπλήρωσε ότι το 2019 η τράπεζα υπέγραψε δανειακές συμβάσεις ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ σε τομείς της ενέργειας, των υποδομών, της καινοτομίας. Όσον αφορά για εφέτος, η ΕΤΕπ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς έχει αποφασίσει το 50% των κονδυλίων που θα διαθέσει  θα πρέπει να κατευθυνθούν σε δράσεις για την ενέργεια και το κλίμα.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα