Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 19:33
UPD:19:36
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, νευρικότητα στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να πασχίζουν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος, καθώς η δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού  επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι η επιδημία θα αφήσει «πληγές» στην κινεζική και την παγκόσμια οικονομία.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, παραδέχθηκε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος από τον κοροναϊό είναι πολύ πιο σημαντικός σε σύγκριση με τον αντίκτυπο από την επιδημία SARS το 2002-2003.

Στη Wall Street, οι αμερικανικές μετοχές σε αναζήτηση κατεύθυνσης, με τον S&P 500 να καταφέρνει να ανακτήσει τις απώλειες, πασχίζοντας να κρατηθεί σε θετικό έδαφος. Αρνητική η εικόνα του Dow Jones.

Aπώλειες στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 0,15% και τους περισσότερους δείκτες και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείνουν με πτώση. Οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου αποδείχθηκαν το μεγαλύτερο βαρίδι, με πτώση σχεδόν 1%.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με οριακή πτώση 0,03%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υπέστη απώλειες 1,09%, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών. Οριακές απώλειες και στο Παρίσι, με τον CAC 40 να χάνει 0,19%.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα