Polyeco Group: Έργο για το πλοίο Μaersk Honam στα ΗΑΕ

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 16:54
UPD:16:56

Η Polyeco Group ανέλαβε το έργο διαχείρισης αποβλήτων για το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 353 μέτρων Maersk Honam, το οποίο στις 6 Μαρτίου 2018 υπέστη εκτενείς ζημιές από πυρκαγιά ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα, με κατεύθυνση τη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Τότε το φορτίο στο πρωραίο τμήμα του κάηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα 20.000 τόνοι αποβλήτων να μεταφερθούν προσωρινά στο λιμάνι Χαλίντ (Port Khalid) στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Green Evolution Environmental Services LLC, εταιρεία ειδικού σκοπού, τον Μάρτιο του 2019 κατέθεσε πρόταση για τη διαχείριση, επεξεργασία και τελική διάθεση όλων των αποβλήτων που παράχθηκαν από το C/S Maersk Honam και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι Χαλίντ. Στις 6 Δεκεμβρίου 2019 υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης έργου και στις 8 Δεκεμβρίου του 2019 παραδόθηκε στην εταιρεία η διαχείρισή του.

Για την ανάληψη του έργου υπήρξε έντονος ανταγωνισμός απέναντι σε εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς. Ωστόσο, η τεχνογνωσία της Polyeco Group, η πολύχρονη διεθνής παρουσία και η αξιοπιστία της υπερίσχυσαν, αναδεικνύοντας την εταιρεία ως τον τελικό ανάδοχο. Η σημασία του έργου τόσο για την εταιρεία, όσο και για την ελληνική επιχειρηματική εξωστρέφεια είναι κομβική, σύμφωνα με την Polyeco Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα