Η στερλίνα «καλωσορίζει» με άλμα τον νέο ΥΠΟΙΚ

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 16:18
UPD:16:19
EPA/SHAHZAIB AKBER

'Aλμα για τη στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να διευρύνει τα κέρδη του μετά τον διορισμό του νέου υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, μια επιλογή που ανοίγει τον δρόμο για έναν επεκτακτικό προϋπολογισμό με περισσότερα αναπτυξιακά μέτρα.

Ο Σατζίντ Τζαβίντ παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Στη θέση του Τζαβίντ αναλαμβάνει ο Ρίσι Σουνάκ, στενός συνεργάτης του Τζόνσον και δεύτερος τη ιεραρχία στο υπουργείο Οικονομικών.

Η αρχική αντίδραση της στερλίνας στην παραίτηση του υπουργού Οικονομικών ήταν χλιαρή, όμως μετά τις πληροφορίες ότι αναλαμβάνει στη θέση του ο Ρίσι Σουνάκ το βρετανικό νόμισμα έκανε άλμα, σκαρφαλώνοντας έως και το 1,3045 έναντι του δολαρίου ενώ πριν ήταν κάτω από το όριο του 1,30 και με ενδοσυνεδριακά κέρδη 0,6%. Η στερλίνα διεύρυνε τα κέρδη της και έναντι του ευρώ, αγγίζοντας τις 83,270 πένες, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Δεκεμβρίου.

Ορισμένοι οικονομολόγοι και επενδυτές θεωρούν ότι η βρετανική οικονομία χρειάζεται περισσότερες δημοσιονομικές δαπάνες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα