Καλπάζουν από ρεκόρ σε ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 12:43
UPD:12:49
Shutterstock

Δεν έχει τέλος το ράλι των ελληνικών ομολόγων. Με τα τελευταία δεδομένα για τα κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα να πυροδοτούν παγκόσμια ανησυχία και τους επενδυτές να επιζητούν ασφάλεια, αλλά και όσο το δυνατόν καλύτερες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον αρνητικό επιτόκιο, το ελληνικό χρέος αναδεικνύεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή. 

Σήμερα η τιμή του 10ετους ενισχύεται περαιτέρω και η απόδοση υποχωρεί στο νέο ιστορικό ναδίρ του 0,93%, μειωμένη κατά τέσσερις μονάδες βάσης ή 4,93% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Αυτή τη φορά οι ελληνικοί τίτλοι δεν είναι μόνοι τους στο πάρτι. Η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού κάνει βουτιά 5 μονάδων βάσης στο 0,86%. 

Πτωτικά κινούνται στο σύνολό τους οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρώ, στα οποία οι επενδυτές επιστρέφουν με ταχύτητα. H απόδοση του γερμανικού Bund υποχωρεί στο -0,41%. Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι αποδόσεις ομολόγων Αυστρίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Γαλλίας. 

Την ίδια ώρα στην αγορά συναλλάγματος ο φόβος για τον νέο κοροναϊό προσβάλλει και το ευρώ. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα βυθίζεται σήμερα σε χαμηλά 4,5 ετών έναντι του ελβετικού φράγκου. 

Τα χρηματιστηριακά ταμπλό δείχνουν βαθύ κόκκινο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί 0,8%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα