Νέο «κρούσμα» του κοροναϊού στις αγορές- Πάγωσε το ράλι

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 09:43
UPD:09:46
REUTERS/Chaiwat Subprasom

Το ράλι πάγωσε νωρίς το πρωί στις αγορές της Ασίας με τους δείκτες να κινούνται πτωτικά, τα νομίσματα, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές εμπορευμάτων να δέχονται σφυροκόπημα και τους επενδυτές να επιστρέφουν στην ασφάλεια των ομολόγων. 

Η επαρχία Χουμπέι, όπου πιστεύεται ότι ξέσπασε πρώτα ο νέος κοροναϊός, μέτρησε το τελευταίο 24ωρο 242 νέους θανάτους, με τον αριθμό να είναι διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Όσο για τον αριθμό των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτινάχθηκε στα 14.840- εννέα φορές πάνω σε σχέση με ένα 24ωρο νωρίτερα. 

Υπό τις συνθήκες αυτές o επενδυτικός ενθουσιασμός χάθηκε και οι ρευστοποιήσεις επέστρεψαν. Στη Σαγκάη ο βασικός δείκτης υποχώρησε 0,7%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έκλεισε στο -0,3% και στο Τόκιο ο Nikkei είχε απώλειες 0,15%. Κόκκινο έδειξαν τα ταμπλό επίσης στο Χρηματιστήριο της Βομβάης και σε εκείνο του Σίντνεϊ. 

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Aσίας Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) ύστερα από δύο διαδοχικές ημέρες κερδών (1%) σημείωσε πτώση 0,2%. 

Tα futures των ευρωπαϊκών μετοχών αποκαλύπτουν ότι σε λίγη ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα ανοίξουν με τους δείκτες τους πιθανότατα σε πτώση της τάξης του 0,3% με 0,4%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα