Ενίσχυση συνεργασίας με την Κίνα στον τουρισμό

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 12:48

Την προώθηση προγράμματος ανταλλαγής τουριστών επ’ αμοιβαίο όφελος της χώρας μας και της κινεζικής Επαρχίας Jiangxi συναποφάσισαν οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου με τους εκπροσώπους της Επαρχίας του Jiangxi κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στα γραφεία του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι πρότειναν επίσης για την επίτευξη της ανάπτυξης του τουρισμού να συνεργαστούν μεγάλα τουριστικά γραφεία της Κίνας με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Ελλάδας, με τη συνδρομή του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, για την ανταλλαγή επισκεπτών και τη μεγιστοποίηση των μεγεθών στον ελληνικό τουρισμό.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην επόμενη 10ετία και, κατά συνέπεια, η εισροή τουρισμού στη χώρα μας από την Κίνα θα μειώσει σε ένα βαθμό το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα.

Ο υπουργός Τουρισμού της Λ.Δ. της Κίνας κ. Shao Qiwei κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2007 είχε χαρακτηρίσει τον τουρισμό ως Γέφυρα φιλίας και σύμβολο ειρήνης, ευχόμενος μέσα από τον τουρισμό να αναπτυχθούν περισσότερο οι σχέσεις των δύο λαών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα