Σε χαμηλό τριάμισι ετών η μετοχή της Iberia

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 13:51
UPD:13:54

ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ τρεισήμισι ετών βρέθηκε την Πέμπτη η μετοχή της Iberia, εν μέσω ανησυχιών ότι η απόφαση της ισπανικής τράπεζας Caja Madrid να αυξήσει το μερίδιό της σε αυτή ενδεχομένως να απειλήσει οποιαδήποτε προσφορά εξαγοράς του αερομεταφορέα.

Η μετοχή της υποχώρησε στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης έως και 7,9% στα 3,16 ευρώ, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 12 Μαρτίου 2004. Στις 10.42 π.μ., τοπική ώρα, διαμορφωνόταν στα 3,20 ευρώ.

Το ποσοστό της Caja Madrid στην Iberia αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα στο 23%, μετά τη συμφωνία για αγορά μεριδίων από τις Banco Bilbao και Compania de Distribucion Integral Logista. Σημειώνεται ότι στις 20 του μηνός, ο πρόεδρος της τράπεζας δήλωσε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία προσφορά εξαγοράς της Iberia.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισπανικός αερομεταφορέας δέχτηκε προσφορά αξίας 3,7 δισ. ευρώ από ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της δισεκατομμυριούχου Alicia Koplowitz, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις πιθανόν να προχωρήσουν και οι TPG και British Airways.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα