Ποιοι αγόρασαν το ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 17:06
UPD:17:07
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΗΣ)

Από ισχυρή και δη ποιοτική ζήτηση χαρακτηρίστηκε η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου Tier II της Τράπεζας Πειραιώς. Οι προσφορές υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό οκτώ φορές, φτάνοντας τα 4 δισ. ευρώ και προήλθαν από 350 επενδυτές, στην πλειονότητά τους ηχηρά ονόματα στο διεθνή χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ασία. 

Πάνω από 60% των προσφορών προήλθαν, ειδικότερα, από οίκους διαχείρισης κεφαλαίων και private banks από Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και άλλες χώερς. Το ποσοστό των hedge funds περιορίστηκε στο 20%. Η τράπεζα άντλησε έτσι 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,5%. 

Η Πειραιώς -ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ελλάδας, βάσει στοιχείων ενεργητικού, πήρε ουσιαστικά τη σκυτάλη από την Alpha που είχε σπεύσει να εκμεταλλευθεί τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά κρατικών ομολόγων και το πολύ χαμηλό κόστος δανεισμού, αντλώντας την προηγούμενη εβδομάδα 500 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης τίτλου Tier 2 και με επιτόκιο 4,25%. 

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε εκδώσει τον Ιούνιο ομόλογο 400 εκατ. ευρώ με απόδοση 9,75%, ενώ στη συνέχεια το ομόλογο Tier 2 της Εθνικής Τράπεζας είχε επιτόκιο 8,25%.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα