Συνέχεια στα ρεκόρ των μετοχών, άλμα για το πετρέλαιο

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 13:29
UPD:13:39
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Η πτώση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού σε συνδυασμό με τις αισιόδοξες προβλέψεις της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δίνουν τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις στις μετοχές, που παραμένουν έτσι σε επίπεδα ρεκόρ. Άλμα 2% και για την τιμή του πετρελαίου, καθώς εκφράζονται ελπίδες ότι η απότομη κάμψη στη ζήτηση από την Κίνα δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη. 

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI με άνοδο 0,2% είναι σε απόσταση αναπνοής από το χθεσινό ενδοσυνεδριακό ιστορικό ρεκόρ. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,45% με τον κλάδο αυτοκινήτου να πατάει γκάζι, στο +1,2%. Το κλίμα είναι θετικό ανά την Ευρώπη. 

Στο Λονδίνο και στο Παρίσι οι δείκτες FTSE 100 και CAC 40 ενισχύονται έκαστος περίπου 0,4%. Κέρδη σχεδόν 0,8% εμφανίζουν την ίδια ώρα ο  DAX στη Φραγκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,35 προσεγγίζει τις 920 μονάδες. 

Στην αγορά κρατικού χρέους από την άλλη οι τιμές των περισσότερων κρατικών ομολόγων βρίσκονται υπό ελαφρά πίεση και οι αποδόσεις ακολουθούν την ανιούσα. Κόντρα στο ρεύμα η απόδοση του ελληνικού 10ετους, που έσπασε για πρώτη φορά, προς τα κάτω, το φράγμα του 1%. Το ράλι των τιμών των ελληνικών τίτλων προβλέπεται να έχει συνέχεια. 

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο ξεχωρίζει, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 13 μηνών στα οποία είχε διολισθήσει. Με άνοδο 2% διαμορφώνεται στα 55,14 δολάρια το βαρέλι. Εξακολουθεί πάντως να είναι σχεδόν 20% χαμηλότερα από τα εφετινά υψηλά του Ιανουαρίου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα