O κοροναϊός «μολύνει» και την αγορά των smartphones

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 12:23
UPD:12:29

«Βουτιά» μεγαλύτερη του 30% αναμένεται να παρουσιάσουν οι πωλήσεις έξυπνων κινητών στην Κίνα στη διάρκεια του τριμήνου έως τον Μάρτιο, με την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού να καταποντίζει την κινεζική αγορά κινητών τηλεφώνων, τη μεγαλύτερη στον κόσμο. Οι προβλέψεις για την Κίνα προοιωνίζονται δυσοίωνες προοπτικές και για την παγκόσμια αγορά smartphones.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της International Data Corporation, η κινεζική αγορά θα μπορούσε να επηρεασθεί από το «φαινόμενο του μαύρου κύκνου» στο πρώτο ήμισυ του ημερολογιακού έτους, εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, με τον αριθμό των θυμάτων να έχουν ήδη υπερβεί τα 1.000.

«Το ξέσπασμα του κοροναϊού επηρεάσε την αγοραστική περίοδο του Νέου Σεληνιακού Έτους στα τέλη Ιανουαρίου και αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις τους επόμενους μήνες», αναφέρει η IDC σε ανακοίνωσή της προβλέποντας μείωση πάνω από 30% στις πωλήσεις smartphones στην Κίνα στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου.

«Η επιδημία του κοροναϊού θα δημιουργήσει αβεβαιότητα και στα σχέδια κυκλοφορίας νέων προϊόντων, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στα κανάλια διανομής, τόσο μεσο- όσο και μακροπρόθεσμα», σημειώνει η IDC.

Στις αρχές του μηνός, η εταιρεία ερευνών Canalys είχε προβλέψει μείωση στις πωλήσεις έξυπνων κινητών στην Κίνα έως και 50% στο διάστημα μεταξύ των τριών τελευταίων μηνών του 2019 και στους πρώτους τρεις μήνες του 2020.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα