UniCredit: Στα σκαριά 6.000 απολύσεις

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 20:16
UPD:20:22
REUTERS/ALESSANDRO GAROFALO

Τα σχέδιά της για την κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας στην Ιταλία την επόμενη τετραετία επιβεβαίωσε η UniCredit, με την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να αρχίζει διαπραγματεύσεις με τα σωματεία εργαζομένων για τις απολύσεις και το κλείσιμο υποκαταστημάτων.

Τον Δεκέμβριο η UniCredit είχε παρουσιάσει το στρατηγικό σχέδιο με χρονικό ορίζοντα έως το 2023, το οποίο προβλέπει τη μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 8.000 θέσεις εργασίας και «λουκέτο» σε 500 υποκαταστήματα ανά τον κόσμο. Το σχέδιο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα σωματεία εργαζομένων, που αναμένουν πάνω από 5.000 απολύσεις στην Ιταλία και κλείσιμο έως και 450 υποκαταστημάτων. 

Σε επιστολή προς τα σωματεία, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, η UniCredit αναφέρει απολύσεις περίπου 5.500 θέσεων στην Ιταλία, συν 500 που προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο. Η επιστολή αναφέρει την πρόθεση του ιταλικού ομίλου για την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτών λύσεων, όπως προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Την κατάσταση παρακολουθεί από κοντά και η κυβέρνηση της Ρώμης, με τον υπουργό Εργασίας, Νούντσια Κατάλφο, να ανακοινώνει συνάντηση με τη διοίκηση της UniCredit στις 21 Φεβρουαρίου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα