Σχέδια και από Πειραιώς για έκδοση ομολόγου

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 19:49
UPD:19:56
Nikos Libertas / SOOC/Nikos Libertas

Εκμεταλλευόμενη το θετικό momentum, με τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε το ομόλογο της Alpha Bank, η σκυτάλη περνάει στην Τράπεζα Πειραιώς, που φαίνεται να εξετάζει ομολογιακή έκδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  Reuters IFR, η Τράπεζα Πειραιώς ανέθεσε σε τράπεζες να βολιδοσκοπήσουν την αγορά για την έκδοση 10ετούς ομολόγου.

Συμφωνα με τις πληροφορίες, η Πειραιώς προσέλαβε την Goldman Sachs International και την UBS ως κύριους αναδόχους, μαζί με τις Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura για τη διοργάνωση συναντήσεων με επενδυτές στο Λονδίνο από τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου.

Η επιτυχημένη κίνηση της Alpha Bank στην πρώτη έκδοση δεκαετούς ομολόγου Tier ΙΙ, η οποία άντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25%, δημιουργεί μια καλή συγκυρία και για τις άλλες τράπεζες που προγραμματίζουν ανάλογες εκδόσεις. Σειρά φέρεται να παίρνει η Τράπεζα Πειραιώς με έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 500 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια και των πρόσφατων δεσμεύσεων της διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Χρήστος Μεγάλου, είχε αναφέρει  ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε εμπροσθοβαρείς ενέργειες μη οργανικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της το 2020 και σε τιτλοποιήσεις ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στις αγορές ομολόγων, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να έχει υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό, μία ανάσα από το όριο του 1%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα