Χρηματιστήρια: Oι τεχνολογικές στηρίζουν τη Wall Street - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 19:16
UPD:19:19
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ώθηση στη Wall Street από το ράλι των τεχνολογικών μετοχών με τον Dow Jones να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά πάνω από 100 μονάδες και τον Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά. Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Ευρώπη, αν και τα περισσότερα χρηματιστήρια κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος.

Στη Wall Street, οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με την Amazon  σε νέα ιστορικά υψηλά, πάνω από τα 2.100 δολάρια. Οι βασικοί δείκτες κατέγραφαν κέρδη, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με  θετικό πρόσημο, έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου. Στον αντίποδα, οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τον αντίκτυπο από την επιδημία του κοροναϊού, με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας να ανακοινώνει σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τα 908, και πάνω από 40.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ο γερμανικός DAX έκλεισε με οριακή πτώση 0,15%. Απώλειες και για τον FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε μικρή άνοδο 0,12%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα