Ανοδος του χαλκού στη Σαγκάη

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 07:21

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη καθώς εικάζεται ότι οι κατασκευαστές στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο, αύξησαν τις αγορές για να αξιοποιήσουν τη χαμηλότερη τιμή του μετάλλου σε χρονικό διάστημα περίπου εννέα μηνών.

Τα αποθέματα που ελέγχονται από το Χρηματιστήριο της Σαγκάης ενδέχεται να μειωθούν έως 10.000 μετρικούς τόνους, μετά τη μείωση κατά 15% της τιμής του μετάλλου αυτόν τον μήνα που προσήλκυσε τους αγοραστές. Το Χρηματιστήριο θα ανακοινώσει σήμερα τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα.

Ο χαλκός για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο έως 1,7% φθάνοντας στα 55.400 γιουάν ο τόνος (7.486 δολ.) ο τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, μετά την υποχώρησή του έως 2,3% νωρίτερα. Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 55.220 γιουάν κατά το μέσον της συνεδρίασης.

Στο London Metal Exchange (LME) ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες διαπραγματεύθηκε 1,1% υψηλότερα στα 6.635 δολ. ο τόνος την ίδια ώρα.

Ο χαλκός για παράδοση Μαρτίου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) σημείωσε άνοδο 2,2% φθάνοντας στα 2,9950 δολ. η λίμπρα μετά το κλείσιμό του 4,5% χαμηλότερα στις 21 Νοεμβρίου. Κλειστή ήταν χθες η αγορά στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Τα αποθέματα του μετάλλου που ελέγχονται από το LME σημείωσαν χθες άνοδο 1,5% φθάνοντας στους 185.500 τόνους, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Μαρτίου. Η μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων σημειώθηκε στις αποθήκες των ΗΠΑ, της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα