Ο πολιτικός «ιός» κοκκινίζει τις αγορές

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 13:52
UPD:13:56
REUTERS/LUCAS JACKSON

Κοκκινίζουν πάλι σήμερα τα χρηματιστηριακά ταμπλό στην Ευρώπη, με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις. Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των θυμάτων από τον νέο κοροναϊό, αλλά και η ανησυχία για μετάδοση σε ανθρώπους, που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Κίνα λειτουργούν ως βαρίδι στους δείκτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολιτικούς σεισμούς των τελευταίων ημερών σε Γερμανία και Ιρλανδία. 

Το ιρλανδικό χρηματιστήριο είναι αναμφίβολα ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας με τον δείκτη ISEQ στο Δουβλίνο να υποχωρεί 1,2%, εν μέσω ισχυρότατων πιέσεων στις τράπεζες. Την ίδια ώρα στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,3% όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στη Φραγκφούρτη με τον DAX στο -0,25%. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα πετυχαίνει να σταθεί το χρηματιστήριο του Μιλάνου με τον FTSE MIB στο +0,38%. 

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,49% στις 906,45 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 29 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες πάντως μετά τη σημαντική πτώση της περασμένης εβδομάδας, ανακάμπτουν σήμερα ελαφρά. 

naftemporiki.gr  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα