Προ των πυλών νέες εισαγωγές ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο

Το επόμενο διάστημα οι σχετικές εγκρίσεις - Ποιο είναι το προφίλ των εταιρειών
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 10:43
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Ανέστη Ντόκα
 
Το 2020, έστω και με καθυστέρηση ετών..., αναμένεται να είναι έτος εισαγωγής εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ). Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με τους φακέλους να είναι προς έγκριση το επόμενο διάστημα. Εκτιμάται ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2020 θα έχουμε τουλάχιστον 3-4 νέες εισαγωγές. Οι κυριότερες εισαγωγές θα είναι οι εξής:
 
Η Trade Estates είναι η πιο νέα προσθήκη στο… κλαμπ των νέων ΑΕΕΑΠ. Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της συμπεριλαμβάνονται όλα τα ιδιόκτητα ακίνητα του ομίλου στα οποία στεγάζονται τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας του ομίλου στο Σχηματάρι, καθώς και τα επενδυτικά ακίνητα λιανικής της Fourlis στην Ελλάδα, συνολικής αξίας περίπου 176 εκατ. ευρώ.
 
Η διοίκηση της εισηγμένης Κλουκίνας-Λάππας σχεδιάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία με σκοπό την αυτόνομη εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το σχέδιο για τη δημιουργία του χαρτοφυλακίου ακινήτων περιλαμβάνει ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο που είναι το κεντρικό κτήριο (τεσσάρων επιπέδων) στην αρχή της Eρμού, μισθωμένο στην ελληνική θυγατρική της Inditex -του κολοσσού του Armancio Ortega Gaona, του Zara-, αλλά και μικρότερα, όπως το ιδιοχρησιμοποιούμενο επί της Eρμού (στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα Mothercare), τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (στον Tαύρο), τις εγκαταστάσεις (στα Oινόφυτα) και ένα ακίνητο (επί της Λουδοβίκου Παστέρ).
 


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα