Vivendi: «Κρούση» από Σαουίρις για πιθανή συνεργασία

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 12:45

ΤΗΝ Vivendi φέρεται να προσέγγισε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Ναγκίπ Σαουίρις, πρόεδρος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Orascom Telecom, προτείνοντάς της συνεργασία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Les Echos.

Παρ’ όλα αυτά, οι συνομιλίες δεν ευοδώθηκαν, υποστηρίζει η εφημερίδα, καθώς οι δύο όμιλοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ως προς το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας φέρεται να πρότεινε στον γαλλικό όμιλο είτε μια ανταλλαγή μετοχικού κεφαλαίου είτε μια αγορά μεριδίου σε αυτόν. Η Vivendi αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο Σαουίρις είχε αποκαλύψει πως τη στιγμή που θα ανακοινωθούν σχέδια για την πώληση εταιρείας στη Γαλλία, η Orascom – τέταρτη μεγαλύτερη αραβική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας – «θα τρέξει εκεί».

Η Vivendi ελέγχει αυτή τη στιγμή την Maroc Telecom και την SFR, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, ενώ ο Σαουίρις δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο, την Αλγερία, το Πακιστάν και την Τυνησία. Επίσης, ελέγχει την κορυφαία παροχό κινητής τηλεφωνίας στην Ιταλία, την Wind.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα