Τραπεζικό βαρίδι στο Χ.Α.

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 13:34
UPD:13:39
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η έκθεση της Goldman Sachs, που υποβάθμισε τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών, επικαλούμενη το υψηλό ρίσκο εκτέλεσης των σχεδίων για τα κόκκινα δάνεια, έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο τραπεζικός δείκτης λειτουργεί έτσι ως βαρίδι στον γενικό, που πάντως επηρεάζεται και από το «μουδιασμένο» κλίμα διεθνώς. 

Στις 13:30 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,58% στις 916,14 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 2,65% με το σύνολο των εκπροσώπων του να βρίσκονται στο κόκκινο. Παρά την εντυπωσιακή ζήτηση για το ομόλογό της, η Alpha Bank βλέπει σήμερα τη μετοχή της να 1,81%. Ισχυρότερες είναι οι πιέσεις στους άλλους τραπεζικούς τίτλους. Η Eθνική Τράπεζα υποχωρεί 3%, η Eurobank είναι στο -3,4% και η Πειραιώς σημειώνει πτώση 2,6%. 

Οι κλάδοι χρηματοικονομικών υπηρεσιών και ακίνητης περιουσίας παρουσιάζουν επίσης πτώση της τάξης του 1%. Οι περισσότεροι δείκτες βρίσκονται στο κόκκινο, αν και με περιορισμένες απώλειες. Στον αντίποδα δυναμική άνοδο παρουσιάζουν οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών και υγείας. Ελαφρά κέρδη και για πρώτες ύλες, χημικά. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης παρουσιάζει πτώση της τάξης του 0,4%. Ο γαλλιικός CAC 40 υποχωρεί μόλις 0,2%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 και ο γερμανικός DAX είναι στο -0,5% και -0,6% αντίστοιχα. Ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη αμφιταλαντεύεται ο ιταλικός FTSE MIB. 

naftemporiki.gr  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα