Kίνα: Αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων σχεδόν κατά 8 δισ. μέσα σε ένα μήνα

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 11:38
UPD:11:42
REUTERS/ Kim Kyung Hoon

Απροσδόκητη άνοδο σημείωσαν τον Ιανουάριο τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της Κίνας -τα μεγαλύτερα στον κόσμο- καθώς η εμπορική «ανακωχή» μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου συνέβαλε στην ανάκαμψη του γιουάν. Καθησυχαστικές οι κινεζικές αρχές για τον αντίκτυπο από την επιδημία του κοροναϊού στην κινεζική οικονομία, εκτιμώντας ότι θα είναι προσωρινός.

Τα κινεζικά συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 7,57 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, στα 3,115 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της Κίνας. Η αύξηση διέψευσε ευχάριστα τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν συρρίκνωση κατά 7,92 δισ., στα 3,100 τρισ. δολάρια.

Η κρατική αρχή διαχείρισης ξένου συναλλάγματος(SAFE) εκτίμησε ότι ο αντίκτυπος του κοροναϊού στην κινεζική οικονομία θα είναι προσωρινός. Η Capital Economics εκτιμά ότι οι εκροές κεφαλαίων ανήλθαν τον Ιανουάριο στα 30 δισ., από 15 δισ. δολάρια του Δεκεμβρίου.

Μέρος των αποθεμάτων της Κίνας είναι σε χρυσό, που ανερχόταν σε 62,4 εκατ. ουγκιές στα τέλη Ιανουαρίου, με την αξία των αποθεμάτων σε χρυσό στα 99,24 δισ. δολάρια από 95,405 δισ. δολάρια στα τέλη του 2019.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα