Διάσωση Creta Farms: To γενναίο κούρεμα και ο νέος επενδυτής

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 06:55
UPD:07:25

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected] 

Γενναίο κούρεμα κατά 64,1% στις συνολικές υποχρεώσεις της Creta Farms -με τα χρέη ωστόσο προς τους προμηθευτές εκτός των κτηνοτρόφων να διαγράφονται κατά 97%-, προστασία εργαζόμενων, σχεδόν διαγραφή του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αποπληρωμή τραπεζών σε 40 τριμηνιαίες δόσεις και σε 180 δόσεις των οφειλών του Δημοσίου, αλλά και 8 εκατ. ευρώ συνολική ενδιάμεση χρηματοδότηση προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της αλλαντοβιομηχανίας, το οποίο υπεγράφη αργά το βράδυ της Τετάρτης από τις πιστώτριες τράπεζες και τον προτιμητέο επενδυτή, την Impala Invest, του κ. Δημ. Βιντζηλαίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το αίτημα ένταξης της Creta Farms στα άρθρα 106β και δ, ώστε να επιτευχθεί ο ορισμός δικασίμου εντός Μαρτίου, ενώ η γενική συνέλευση των μετόχων της αλλαντοβιομηχανίας με θέμα την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης ορίστηκε για την 27η Φεβρουαρίου.

Όπως προκύπτει από το σχέδιο εξυγίανσης, ο νέος επενδυτής έχει δεσμευθεί να επενδύσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην αλλαντοβιομηχανία ως ενδιάμεση χρηματοδότηση στο πλαίσιο υποστήριξης της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητάς της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα