Θεόδωρος Καρούτζος: Η Affidea επενδύει και καινοτομεί στην Ελλάδα

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 11:00

O Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, Θεόδωρος Καρούτζος

Με αφορμή την επέκταση και διεύρυνση της Affidea Ελλάδος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Θεόδωρος Καρούτζος  μιλά στη Ναυτεμπορική για τις εξελίξεις στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει ο όμιλος καθώς και τις επενδύσεις του στον Ελλαδικό χώρο.

Πρόσφατα η Affidea ανακοίνωσε την εξαγορά των ιατρικών κέντρων City Med σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση στο χώρο της υγείας. Είναι και ένα ακόμη βήμα προς την αλλαγή του τοπίου της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα;

Ξεκινάμε με αισιοδοξία, δυναμική και όραμα τη νέα χρονιά. Οι στόχοι μας φέτος είναι υψηλοί όπως και οι προσδοκίες να βελτιώσουμε σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας. Εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί σαφές ότι το 2020 θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, μια χρονιά εξελίξεων και ανακατατάξεων, ένας προπομπός μιας δημιουργικής δεκαετίας. Είναι γεγονός ότι υπάρχει κινητικότητα και σαφώς θα υπάρξει μεταβολή του τοπίου. Για την Affidea, η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της στόχευση που είναι να καταστεί ο πλέον αξιόπιστος πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα. Αυτός εξάλλου είναι και ο τομέας εξειδίκευσής της. Παράλληλα, η εξαγορά αυτή θα ωφελήσει τους εξεταζόμενους και τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης, προαγωγής της υγείας και ιατρικής περίθαλψης, που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφαλείας.

Κύριε Καρούτζο, τι σημαίνει αυτή η εξαγορά για την Affidea;

Όπως προανέφερα, οι κινήσεις μας εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Με την επένδυση αυτή κάνουμε σαφή τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα και την αναπτυξιακή μας προοπτική. Διευρύνουμε το πεδίο δράσης μας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουμε ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και τον σεβασμό στον εξεταζόμενο που μας εμπιστεύεται το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία του. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο βήμα προς τα εμπρός, που εξελίσσει τη δυναμική και τις υπηρεσίες του Ομίλου Affidea ένα βήμα πιο πέρα σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά, δηλαδή την Προληπτική Ιατρική και την Διαγνωστική απεικόνιση. Η ελληνική αγορά συνιστά την πλέον ανεπτυγμένη αγορά Δερματολογίας, και μάλιστα με μεγάλη ζήτηση από το κοινό, και με την ένταξη ενός αναγνωρισμένου παρόχου Δερματολογίας, όπως το Athens City Med στο δίκτυό μας, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για υψηλών προδιαγραφών φροντίδα στους εξεταζόμενούς μας. Μέσω αυτής της επένδυσης, η Affidea προσθέτει μια σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον τομέα της Δερματολογίας, δημιουργώντας παράλληλα συνέργεια με τις απεικονιστικές και βιοπαθολογικές εξετάσεις της.   

Η Affidea επενδύει στην Ελλάδα;

Διαρκώς, από το 2005, οπότε και ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στον ελληνικό χώρο. Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι η Affidea είναι ο μεγαλύτερος πάροχος εξωνοσοκομειακής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην Ευρώπη, με 280 μονάδες υγείας και παρουσία σε 16 χώρες. Για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, σήμερα η Affidea διαθέτει και αναπτύσσει με εντατικούς ρυθμούς ένα εκτεταμένο δίκτυο υπερσύγχρονων ιατρικών κέντρων συνδεδεμένων μεταξύ τους με το πλέον σύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής. Οι επενδύσεις μας ωστόσο, δεν περιορίζονται στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και στην τεχνολογία αιχμής, που βεβαίως εγγυώνται την ασφάλεια των εξεταζόμενων καθώς και αξιόπιστα αποτελέσματα. Προχωράμε πιο πέρα από αυτό και επενδύουμε στην αλλαγή κουλτούρας της εξεταστικής διαδικασίας, εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες μας προς όφελος του εξεταζόμενου.

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.  Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια γι’ αυτό;

Δέσμευσή μας στην Affidea, η υψηλότερη δυνατή φροντίδα προς τους συμπολίτες μας. Τοποθετούμε τον άνθρωπο στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής μας.  Στόχος μας είναι, όπως σας είπα, πέρα από τα αξιόπιστα αποτελέσματα, η ασφάλεια του εξεταζόμενου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας.  Οι πρακτικές αυτές είναι ρουτίνα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, στη χώρα μας ωστόσο δεν είναι διαδεδομένες. Εμείς το θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής λειτουργίας, φιλοσοφίας και κουλτούρας μας. Η ελαχιστοποίηση των επιπέδων της δόσης ακτινοβολίας και μια σειρά άλλων μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία των εξεταζόμενων, αποτελούν δεσμεύσεις ποιότητας για την Affidea. Με την πρόσφατη εξαγορά αποδεικνύουμε στην πράξη την πεποίθησή μας ότι στο κέντρο της προσοχής μας είναι ο άνθρωπος, ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο δύσκολη έχει καταστεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και πόσο έχει υποχωρήσει η πρόληψη στη χώρα μας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα