«Φουρτούνα» στο λιμάνι του Πειραιά προκαλεί η e- πλατφόρμα της Cosco

Πυρά του ΕΒΕΠ στην Cosco για «μονοπωλιακή τακτική» - Ερωτήματα από τη ΔΑΛ
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 07:12

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]
 
Αναταραχή προκαλεί στο λιμάνι του Πειραιά η προσπάθεια της Cosco να λειτουργήσει το νέο λιμενικό προϊόν Hellenic Port Community System (HPCS).

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης κάνει λόγο για υποχρεωτικότητα εγγραφής όλων των χρηστών στη συγκεκριμένη πλατφόρμα πληροφοριών, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν λιμενικές υπηρεσίες, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η υπόθεση να καταλήξει στις δικαστικές  αίθουσες.

Παράλληλα και η ΔΑΛ κάνει λόγο για ενδείξεις παράβασης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας. Μετά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου ο πρόεδρος της διευθύνουσας επιτροπής του ΗPCS δρ. Άγγελος Αμδίτης δήλωνε ότι «το Hellenic Port Community System πλέον διαθέτει ψηφιακές υπηρεσίες που μειώνουν τη διάρκεια των τρεχουσών διαδικασιών από μερικές ώρες σε μερικά λεπτά, ενώ παρέχει συνεχή πληροφόρηση μέσα από διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, παίζοντας έτσι ζωτικό ρόλο στη διευκόλυνση του εμπορίου σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο», χθες το ΕΒΕΠ εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της Cosco για δημιουργία «μονοπωλιακής κατάστασης».   

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα